Maak een portfolio-website met Custom Post Types – deel 2

In deel 1 legde ik uit hoe je een portfolio Custom Post Type maakt met categorieën.

Ik wil nu graag (als navigatie) thumbnails laten zien van alle portfolio-items van een categorie. Deze thumbnails komen in de sidebar naast het portfolio item. In dit deel leg ik uit hoe ik dit voor elkaar heb gekregen.

Thumbnails als navigatie in de sidebar van de Single Portfolio Page

 

Portfolio-Nine-Kullberg

Ik wil alleen de thumbnails tonen van de categorie waar het portfolio-item bij hoort. Daarvoor is de plugin Genesis Featured Widget Amplified geschikt. Deze kun je zo instellen dat de widget alleen thumbnails van een bepaalde taxonomie toont.

Ik heb verschillende featured widgets gemaakt, één voor elke taxonomie. Die widgets zet ik allemaal in de primaire sidebar.

Nu moet de juiste widget alleen verschijnen bij elke categorie. Dat regel ik meestal met één van de plugins widget logic of widget context. Maar met beide kom ik er nu niet uit.

Met Widget Logic lukt het me niet om de conditional code te vinden voor “alle kinderen van een custom taxonomy”. Daarvoor is mijn PHP kennis niet toereikend genoeg.

Met Widget Context krijg ik de permalinks niet kloppend. De permalink van de single portfolio pages mist de naam van de categorie in de url. Ook hier schiet mijn PHP kennis tekort.

Gelukkig zijn er altijd vele wegen die naar Rome leiden. Mijn oplossing lees je hieronder.

1. Installeer twee plugins

Genesis Featured Widget Amplified en Dynamic Widgets.

2. Maak voor elke portfolio categorie een widget

Dit doe je met Genesis Featured Widget Amplified

De instellingen:

instellingen Genesis Featured Widget Amplified

Let ook op det je “Dynamic Widgets” op “Dynamic” zet. Je komt dan bij de instellingen van Dynamic Widgets. Die stel je als volgt in:

Instellingen Dynamic Widgets

Als je op andere pagina’s ook de primaire sidebar gebruikt dan kun je voor Pages, Posts, Category Pages, etc. ook Nee aanvinken.

Dat is alles! Het maken van de widgets en het instellen is even een werk, maar daarna werkt alles vanzelf, ook als je nieuwe portfolio items toevoegt. Voeg je een nieuwe categorie toe dan moet je daarvoor een nieuwe widget maken.

Betere oplossing

Natuurlijk is dit niet de ideale oplosing, vooral als je veel categorieën hebt. Dan zou de keuze voor Widget Logic of Widget Context makkelijker zijn omdat je dan maar één widget hoeft te maken en de plugin regelt waar deze wel of niet zichtbaar is.

Daarvoor zou het handig zijn als de categorienaam in de url (permalink) staat óf als de body een class krijgt met daarin de categorienaam.

Hoe ik dat voor elkaar kan krijgen heb ik gevraagd aan de maker  van de plugin Portfolio Post Type op zijn website WordPress Theming (kijk in de comments). Ik kreeg snel een antwoord, maar dat moet ik nog uitproberen.

Die body class heb ik ook nodig om het menu beter te kunnen stylen: ik wil aangeven welke parent of ancestor in het hoofdmenu actief is bij een portfolio single page.

Word vervolgd!

Wil je reageren?

Graag!
Je kunt hier een berichtje achterlaten. Het is noodzakelijk daarvoor je naam en emailadres in te vullen. Het emailadres zal nooit openbaar worden gemaakt.
Na goedkeuring door WP-bieb zal je bericht op de website verschijnen.

*