Link naar paginatop werkt niet meer in Genesis 2.0

Een klant maakte mij er op attent dat op zijn (pas vernieuwde) website de link in de footer “Terug naar de paginatop” niet meer werkte. Omdat dit met een shortcode werkt wist ik zo gauw niet waar ik dit aan zou kunnen passen. Ik legde het probleem voor aan StudioPress (de makers van het Genesis Framework).

StudioPress support: “I’m very sorry, but the return to top functionality available through Genesis Simple Edits or adding a shortcode is not available in HTML5 themes. The shortcode will only work with XHTML themes.”

Dus heb ik maar zelf een oplossing bedacht.

De link werkt niet meer omdat de shortcode [footer_backtotop] verwijst naar “www.companyname.com/#wrap”. Die #wrap bestaat niet meer in de nieuwe HTML5 themes. Er is ook geen vervangende div met een ID an het begin van de code waarnaar je kunt verwijzen.

Dus heb ik het maar “hard” gecodeerd in de footer met de plugin Genesis Simple Edits.

[code]

<a href=”#” rel=”nofollow”>Return to top of page</a> ·  Copyright [footer_copyright]  Naam van de website  ·  [footer_loginout]

[/code]

Screenshot back to top link met Genesis simple edits

Het kan ook nog mooier met deze tip:
Add a working “Return to top of page” footer link in Genesis themes

  • Een button in plaats van een tekstlink;
  • smooth scrolling;
  • en de URL blijft hetzelfde (met de simpele oplossing wordt het www.companyname.com/#).

Wil je reageren?

Graag!
Je kunt hier een berichtje achterlaten. Het is noodzakelijk daarvoor je naam en emailadres in te vullen. Het emailadres zal nooit openbaar worden gemaakt.
Na goedkeuring door WP-bieb zal je bericht op de website verschijnen.

*