if/else statement in een toolset View

Voor een website ben ik een blogpagina aan het maken met Toolset. De overzichtspagina van het blog bestaat uit allemaal foto’s. Hiervoor gebruik ik de uitgelichte afbeelding. De single berichtpagina begint met een grote foto.┬áDit zal in de meeste gevallen de uitgelichte afbeelding weer zijn, maar de klant wil graag ook de mogelijkheid om hier een andere foto te plaatsen. Hiervoor heb ik een extra invoerveld gemaakt “kopafbeelding”. Nu kan ik de klant naast het aanmaken van de uitgelichte afbeelding ook altijd dit veld kopafbeelding laten invullen. Maar ik wil het aantal handelingen graag zo klein mogelijk houden. Zeker omdat dit in de meeste gevallen niet hoeft te gebeuren. Ik zocht daarom naar een zgn if/else statement wat ik in de view kon zetten: Als het invoerveld “kopafbeelding” leeg is, zet hier dan de uitgelichte afbeelding neer en anders de uitgelichte afbeelding. Views van Toolset kent echter geen if/else statement alleen een if- statement. Maar hier kun je wel mee spelen:

[wpv-if a1=”wpcf-kopafbeelding” evaluate=”!empty($a1)”][types field=”kopafbeelding” size=”volbreed” align=”none” resize=”proportional”][/types][/wpv-if]
[wpv-if a1=”wpcf-kopafbeelding” evaluate=”empty($a1)”][wpv-post-featured-image size=”volbreed”][/wpv-if]

Regel 1: Als het veld kopafbeelding niet leeg is zet dan hier de inhoud van veld kopafbeelding neer.
Regel 2: Als het veld kopafbeelding leeg is zet hier dan de uitgelichte (featured-image) neer.

Wil je reageren?

Graag!
Je kunt hier een berichtje achterlaten. Het is noodzakelijk daarvoor je naam en emailadres in te vullen. Het emailadres zal nooit openbaar worden gemaakt.
Na goedkeuring door WP-bieb zal je bericht op de website verschijnen.

*